Saturday, May 11, 2013

Ardahan’da Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri

YKKED_bildiriHayatını gazeteci, öğretmen sendikacısı, yazar ve sığınmacı olarak çok yönlü yaşayan ve 2003 yılında aramızdan ayrılan Dursun Akçam anısına düzenlenen Kültür Sanat Günleri'nin bu yıl 9.'su düzenlenecek.

Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı ve Ardahan üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlik, 10 Mayıs Cuma günü Ardahan'da başlayacak ve 3 gün sürecek.
İlk gün etkinlik programında, Satranç Turnuvası ödül töreni, Karikatür Şenliği Sergisi ve "Toprağın Çocukları" adlı film gösterimi yer alıyor.
11 Mayıs Cumartesi günü ise etkinlikte, Yurda Taşkıran'ın resim sergisi, “Yöre Yazarlarında Göç İmgesi” başlıklı açık oturum, Çıldır’da, "Kanlı Derenin Kurtları ve Hey Atlılar Atlılar"  adlı tiyatro oyunları, aynı günün akşamı Ardahan’da Grup Zemheri'nin, şarler Ekrem Budak, Metin Turan ve Erbay Kara'nın katılacağı “Şiir ve Müzik Akşamı” olacak.
12 Mayıs etkinliğin son günü. Son gün programı "Dağların Sultanı" adlı tiyatro oyunu ile başlayacak ve "Göç ve Göç Kültürü” başlıklı açık oturum, Dursun Akçam Ormanı'nda fidan dikimi ve kır şenliği ile devam edecek. Kültür Sanat Günleri’nin son etkinliği, 12 Mayıs Pazar akşamı gerçekleştirilecek, Sevgi-Savaş Öztürk'ün müzik dinletisi olacak.
Tüm etkinlikler ücretsiz ve halka açıktır.